Fixing the future
Education edition

El futur
de l'educació

explicat per 7 dels millors especialistes del món

Des del 29 d'octubre al 10 de desembre

Després de l’èxit de les edicions 2018 i 2019, torna Fixing the future –ara en línia i gratuït– per explorar el futur de l’educació.

“Com aprendrem?” és una de les preguntes més crítiques i urgents del nostre futur post-digital i post-pandèmic: l’Atlas of the Future vol plantejar aquest debat sobre l’educació amb visió de futur, centrada en l’estudiant, en la igualtat i la justícia, acompanyats per alguns dels principals experts i innovadors en educació del món.

Durant 7 setmanes, cada dijous, un expert internacional es connectarà en directe per presentar la seva visió del futur de l’educació i per respondre les preguntes del públic.

Stefania
Giannini

29.10.20

L'educació com a base d'una societat justa

Moderat per Eduard Vallory
Directora d’Educació de la UNESCO

Stefania Giannini va ser nomenada subdirectora general d’Educació de la UNESCO el maig del 2018, convertint-se en la màxima responsable de l’ONU en la matèria. En aquesta posició, proporciona visió estratègica i lideratge per a la UNESCO en la coordinació i el seguiment de la implementació de l'Agenda Educació 2030, recollida en l'objectiu de desenvolupament sostenible 4. Amb formació acadèmica en humanitats, ha estat rectora de la Universitat per a estrangers de Perusa (2004 - 2012), sent una de les primeres dones –i més joves– a ocupar aquest càrrec a Itàlia. Com a senadora de la República d’Itàlia (2013 - 2018) i ministra d’Educació, Universitats i Recerca (2014 - 2016), va desenvolupar i implementar una reforma estructural del sistema educatiu italià, centrada en la inclusió social i la consciència cultural. També ha treballat estretament, en qualitat d’assessora, amb el comissari europeu per a la Investigació i la Innovació.

Eduard Vallory es president d’UNESCOCAT i fundador i director d'Escola Nova 21.

Eduard
Vallory

05.11.20

Un futur lluminós i possible

Moderat per Anna Guitart
President d’UNESCOCAT, fundador i director d’Escola Nova 21 (2016-2019)

Eduard Vallory és el president d’UNESCOCAT, va dirigir l’aliança Escola Nova 21 per un sistema educatiu avançat. És comissionat per al projecte PM Fellows de la Fundació Pasqual Maragall. Ha impulsat per encàrrec del Govern català un programa universitari per al desenvolupament professional de mestres (UVic i UOC). És doctor en Ciències Polítiques i Socials (UPF), màster en Ciències Socials (University of Chicago), llicenciat en Filosofia (UB) i en Periodisme (UPF) i diploma en Alta Direcció d’Empreses (AMP-PADE, IESE). Ha estat el primer director de la Barcelona Graduate School of Economics (2006-12). Va ser cap del Gabinet del Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (2000-03). Vallory és autor, entre d’altres, de World Scouting: Educating for Global Citizenship (2012), que analitza el moviment escolta a nivell mundial.

Anna Guitart, periodista i guionista especialitzada en literatura i llibres.

Kiran 
Bir Sethi

12.11.20

Human by chance.
HumanE by Design.

Moderat per Eduard Vallory
Fundadora de The Riverside School a l’Índia i de Design for Change

Kiran Bir Sethi és una dissenyadora que es va convertir en professora, una directora que es va convertir en reformadora de l’educació i, posteriorment, en una empresària social. Després de graduar-se al National Institute of Design d’Ahmedabad l’any 1989, Bir Sethi va dirigir amb èxit la seva pròpia empresa de disseny gràfic durant més d’una dècada. Es va decantar per l’educació quan va fundar The Riverside School a Ahmedabad, Índia, l’any 2001. També és la fundadora de ‘aProCh’, una iniciativa per adaptar les nostres ciutats als infants, per la qual va rebre el guardó Ashoka Fellow l’any 2008. El 2009, Bir Sethi va llançar Design for Change, que es basa en quatre passos senzills –FIDS (Feel, Imagine, Do, Share)– per cultivar la mentalitat I CAN (“jo puc”) en tots els nens. Avui dia, Design for Change és un dels moviments de canvi més grans del món, instal·lat en més de 60 països, i ajuda més de 2,2 milions de nens i 65.000 professors.

Eduard Vallory es president d’UNESCOCAT i fundador i director d'Escola Nova 21.

Ann
Cook

19.11.20

Els nens no són notes: una alternativa a les proves estandarditzades

Moderat per Caterina Calsamiglia
Directora executiva i cofundadora del New York Performance Standards Consortium

Ann Cook és directora executiva i cofundadora del New York Performance Standards Consortium. El Consorci és una coalició de 38 escoles públiques de l’Estat de Nova York que van iniciar un sistema d’avaluació del rendiment, reconegut a nivell nacional, per avaluar les competències dels estudiants evitant les proves estandarditzades. Cook va ser cofundadora i codirectora de l’Urban Academy High School, una escola pública de Nova York, considerada com un exemple d’ensenyament i aprenentatge basat en la investigació. Ha ensenyat estudiants de secundària i universitaris en cursos de literatura infantil, d’història del Moviment pels Drets Civils i en el curs sobre censura Don’t Read That Book. És membre de la junta del National Center for Fair and Open Testing (Fairtest). Cook ha escrit nombrosos articles sobre reforma educativa, escoles i ensenyament i és autora de tres sèries de llibres per a nens, incloses les Monster Series, il·lustrades per Quentin Blake.

Caterina Calsamiglia es professora d’investigació ICREA en ciències socials i del comportament a l’IPEG.

Mmantsetsa
Marope

26.11.20

El futur de l’aprenentatge: on ciència i tecnologia es troben

Moderat per David Bueno i Torrens
Directora executiva del World Heritage Group and i presidenta honorària de l’Indian Ocean Comparative Education Society

Mmantsetsa Marope és directora executiva del World Heritage Group i presidenta honorària de l’Indian Ocean Comparative and International Education Society. Té un doctorat en Educació per la Universitat de Chicago, un màster en Educació per la Pennsylvania State University i un BA per la Universitat de Botswana i Swazilàndia. La seva experiència professional inclou 11 anys de docència, 10 anys al World Bank i 10 anys a les Nacions Unides, inclosa la direcció de l’Oficina Internacional d’Educació de la UNESCO (2014-2020). Ha estat cap de redacció de PROSPECTS, i fundadora i cap de redacció de IBE INFOCUS. La professora Marope és una ferma defensora i líder global en la transformació dels sistemes d’educació i aprenentatge cap a la renovació personal constant i innovadora, per formar estudiants amb agilitat d’adaptació i resiliència per adaptar-se a futurs.

David Bueno i Torrens és doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica de la Universitat de Barcelona. Acaba de publicar el llibre "L'art de persistir" (Ara Llibres).

Xavier
Prats

03.12.20

El futur de l'educació superior

Moderat per Pastora Martínez Samper
 
Assessor Especial de Teach For All

Xavier Prats és assessor especial de Teach For All, una organització global sense ànim de lucre que té com a missió ampliar les oportunitats educatives arreu del món. També és president del comitè per Europa de la Fundació King Baudoin i assessor sènior per a iniciatives estratègiques de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya). Anteriorment va exercir com a alt càrrec de la Comissió Europea, com a director general de Salut i Seguretat Alimentària (2015-2018) i com a director general d’Educació i Cultura (2014-2015). Les principals àrees polítiques sota la seva responsabilitat eren la modernització dels sistemes europeus d’educació i formació, la mobilitat educativa –inclòs el programa Erasmus per a estudiants– i les relacions internacionals en l’àmbit de l’educació, la cultura i la joventut.

Pastora Martínez Samper es vicerectora de globalització i cooperació a la Universitat Oberta de Catalunya.

David
Price

10.12.20

Aprenent per al futur amb la força de tots

Moderat per Liliana Arroyo Moliner
Autor i conferenciant

David Price és un expert en aprenentatge organitzatiu per a un futur complex. És cofundador de We Do Things Differently, una consultora cultural del Regne Unit. El 2009 va ser distingit amb el títol d’Oficial de l’Orde de l'Imperi Britànic (OBE) per serveis a l’educació. Escriu, parla, forma i assessora arreu del món sobre alguns dels majors reptes als quals s’enfronten les empreses, l’educació i la societat: resoldre els problemes de desvinculació dels empleats, estudiants i ciutadans; maximitzar el nostre potencial per ser ciutadans creatius, innovadors i complets, i entendre el canvi global cap a organitzacions obertes i sistemes d’aprenentatge. Price és autor d’Open: How We’ll Work, Live and Learn In The Future (2013) i The Power of Us: How we connect, act and innovate together (2020).

Liliana Arroyo Moliner Doctora en Sociologia i investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE.

Per gaudir de les xerrades de ‘Fixing the future - Education edition’, heu de registrar-vos gratuïtament emplenant un formulari senzill. Inscriviu-vos a cadascun dels esdeveniments als quals teniu previst assistir.

Cada esdeveniment serà transmès en directe i traduït simultàniament a l’anglès i al català. Podreu triar el canal d’idioma que preferiu i podeu fer les vostres preguntes en qualsevol idioma.

Gràcies per formar part de #fixingthefuture!

Seguim en contacte?

Inscriu-te a la nostra newsletter. Recopilem i guardem les dades que has ingressat.
No es divulga a tercers. Per a més detalls, consulteu la nostra política de privacitat.

Organitzat per:

Amb el suport de:

Mitjà col·laborador: